RDW

2011 – 2013
KentekencardDe RDW heeft haar systeem voor de registratie van aansprakelijkheid gemoderniseerd. Het 2-delige papieren kentekenbewijs is vervangen door een kentekencard met chip. De front-ends (gebruikt bij garages, PostNL servicepunten, RDW intern) voor het registreren van aansprakelijkheid zijn hierbij volledig vernieuwd. Als software architect en lead-developer in dit grote, complexe vernieuwingstraject heb ik adviserend en sturend, maar ook vooral mee-bouwend dit project mede tot een succes gemaakt. Vanaf 2014 wordt bij elk tenaamgesteld voertuig het papieren bewijs vervangen door een kentekencard op creditkaartformaat.

2006 – 2011
Sturend, adviserend en uitvoerend op meerdere projecten met betrekking tot migratie en externe ontsluiting van bestaande systemen. Het gaat hierbij onder andere om registratie tenaamstelling en schorsingen, een systeem voor ontsluiting van alle basisregisters voor alle interne medewerkers bij de RDW en het afmelden van algemene periodieke keuringen (APK). Daarnaast adviserend en sturend geparticipeerd in werkgroepen en klankborden ter verbetering van de processen rondom Software ontwikkeling, Application Lifecycle Management en software architectuur.

  • Definitie en controle van de software architectuur, sturen en adviserend ten aanzien van applicatie architecturele- en technisch ontwerp issues.
  • Coaching van projectmedewerkers op gebied van architectuur- en ontwerp aspecten.
  • Coaching van projectmedewerkers op technisch vlak.
  • Sturen en bewaken van de procesgang rondom de implementatie in de OTAP straat.
  • Participatie in verschillende werkgroepen voor professionalisering en optimalisatie van het ontwikkelproces.
  • Lead Developer voor diverse projecten waaronder kentekenbewijs op creditcardformaat en, APK afmelding voor erkende bedrijven.

Trefwoorden: OOA, OOD, Frameworks, Patterns, Software Architectuur, ALM, C#, WCF, ASP.NET (MVC), EF

RDW logo